image

Basiscursus 2024 - OVL +18 - Pasen 2

Start: 06/04/2024 - 09:00 - Einde: 13/04/2023 - 17:00


Locatie en adres: Kemmel (België) - Kattekerkhofstraat 2, 8956 Kemmel (België)


Prijs: €170,00



Georganiseerd door: De Bureau || Provincie Oost-Vlaanderen


Hou jij ervan om kinderen en jongeren te animeren? Zegt het jou we iets om moni te zijn op een Kazouvakantie?


Ben je ouder dan 18 op het moment van onze basiscursus en wil je liever bij leeftijdsgenoten in de groep zitten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze cursus gaat op hetzelfde moment door als de basiscursus van Kazou Waas & Dender. Je doet véél met hen samen, maar het bijzondere aan deze groep is dat jullie allemaal 18+ zijn én van over heel Oost-Vlaanderen komen. Na je cursus in Kemmel sluit je dan ook aan bij de regiowerking die aansluit bij je woonplaats voor je stagevakantie en verder traject binnen Kazou. 


Je hebt de vrije keuze om hier aan te sluiten, of bij de gewone cursus van je regiowerking, mocht deze cursus niet passen van data. Daar aansluiten is perfect mogelijk, aan jou dus de keuze! 

Via deze weg kan jij je kandidaat stellen voor de basiscursus (BC) van 2024.


VOORWAARDEN:

  • Je bent 18+ op het moment van de basiscursus
  • Je hebt zin om animator te worden bij Kazou. 
  • Je kan de volledige cursus meevolgen: van zaterdagochtend 06/04/2024 tot zaterdagavond 13/04/2024.
  • Je woont in Oost-Vlaanderen


WAT IS CURSUS?

Op een leuke, spelenderwijze manier dompelen we je onder in het moni-zijn.  Je krijgt antwoord op heel wat vragen.

Hoe maak ik een leuke activiteit? Hoe leef ik me in in de leefwereld van specifieke deelnemers? Hoe verzorg ik een schaafwonde? Hoe ga ik om met moeilijk gedrag of heimwee? Hoe ga ik om met deelnemers met een beperking? En nog zoveel meer...


DE VERSCHILLENDE TRAJECTEN BIJ KAZOU?

Als je bij ons je basiscursus volgt, ben je hoe dan welkom als vrijwilliger in onze jaarwerking van Kazou. Jouw rol als animator op vakantie kan wel verschillen van persoon tot persoon afhankelijk van jouw ondersteuningsnoden, je sterktes en je groeipunten. Onder het motto #IedereenMee proberen we voor elke vrijwilliger een gepaste en zinvolle invulling te zoeken; hetzij op vakantie, hetzij in onze jaarwerking. Dit lukt in quasi alle gevallen wel, maar heel soms ook niet. We hebben drie verschillende trajecten bij Kazou waarin je kan instromen.

  • Traject als animator: je hebt geen specifieke ondersteuningsnoden en krijgt een vakantie toegewezen op basis van de leeftijd die jou het meeste ligt als moni.
  • Traject op maat: je hebt bepaalde ondersteuningsnoden en daar houden we graag rekening mee. We denken hierbij aan een leerstoornis, een mentale kwetsbaarheid, een fysieke beperking, een moeilijke thuissituatie... Bij jouw vakanties als moni zorgen we ervoor dat de draagkracht van de ploeg voldoende groot is zodat iedereen de juiste ondersteuning krijgt (zowel monitoren als deelnemers). De noden kunnen erg verschillend zijn, vandaar dat dit traject steeds ‘op maat’ is.
  • Traject als co-animator: je hebt een mentale of fysieke beperking en wil graag moni worden met extra ondersteuning van je instructeurs op cursus én je moniploeg op vakantie. Jij hoeft niet dezelfde competenties als de bovenstaande trajecten te behalen.


OPGELET: voor deze specifieke groep staat enkel het traject als animator open. Heb je interesse in een Traject op Maat of Traject als Co-Animator, dan vragen we je om hier niet te kandideren. Dit komt omdat we je graag zo goed mogelijk willen ondersteunen, en dat gaat beter op de gewone cursussen omdat we daar meer groepen en instructeurs. We kijken dus graag voor een plaatsje voor jou bij een van onze andere basiscursussen. 


KANDIDAATSTELLING ... EN DAARNA

  • Op woensdag 13 september 2023 organiseren we het Oost-Vlaams BC infomoment. Dat is natuurlijk al gepasseerd. Je kan de link naar de opname hier vinden! 
  • We duiden mensen aan op basis van objectieve criteria. Deze zijn:
    • de volledige basiscursus aanwezig kunnen zijn van begin tot eind
    • leeftijd

    • Tussen 9 en 12 januari 2024 kom je te weten of je er bij bent. Als je aangeduid bent, dan ontvang je daarvan een e-mail. Ook als je niet aangeduid bent, dan ontvang je een e-mail met de mededeling dat je voorlopig reserve staat.

    Zin in? Scroll even naar beneden en klik op 'kandidaat stellen'.





    Contactgegevens:


    Naam: Suzanne Blancke

    E-mail: suzanne.blancke@kazou.be en oostvlaanderen@kazou.be

    Telefoon: 09 267 (53 30

    Vervoersinfo:


    Je gaat naar Kemmel met de bus vanuit Sint-Niklaas. Meer info hierover volgt later nog. 

    Toon locatie op de kaart

    Kandidaat stellen

    Je bent succesvol ingeschreven voor deze activiteit. Je ontvangt hiervan ook een bevestiging via mail.

    Je hebt je succesvol kandidaat gesteld voor deze activiteit. Je ontvangt hiervan ook een bevestiging via mail.

    Je staat op de reservelijst voor deze activiteit. Je ontvangt hiervan ook een bevestiging via mail. Wanneer er nog plaatsen moesten vrijkomen, brengen we je zeker op de hoogte.

    Je bent al kandidaat voor deze activiteit.

    Heb je al een vrijwilligersaccount bij Kazou? Log dan in om je kandidaat te stellen! Log in



    Dit lijkt geen geldig GSM-nummer te zijn. Hou er rekening mee dat sommige functionaliteiten (zoals SMS-waarschuwingen) niet zullen werken.

    In welke regio wil je na de cursus aansluiten?
    Kies een optie

    Deze specifieke groep is 18+ Hoe oud ben je op het moment van de cursus?

    Kan je de gehele cursus aanwezig zijn?
    Kies een optie

    Indien je aangaf dat je niet de gehele cursusperiode aanwezig kan zijn, geef dan aan waarom dit zo is.

    Hoe heb je de cursus leren kennen?
    Kies één of meerdere opties

    Werk of studeer je? Mogen we ook weten wat en waar?

    Heb je reeds ervaring in het omgaan met kinderen en jongeren?

    Waarom wil je graag moni worden bij Kazou?

    Bij de info kan je lezen over de verschillende trajecten. Deze groep staat enkel open voor het traject als animator. Het klopt dat dit voor jou in orde is?
    Kies een optie

    We vragen je een medische fiche in te vullen als je effectief geboekt kan worden. Is er nu al specifieke medische info die je ons graag meegeeft?

    Wil je nog iets kwijt over deze kandidaatstelling?