Verpleegkundige

Wil je mee als verpleegkundige op Kazouvakantie?

Ontdek er alles over op deze pagina. Stel je kandidaat via deze link of vul ons contactformulier in als je een vraag hebt! 

 

Kan ik mee als verpleegkundige op kazouvakantie?

Ben jij student of gediplomeerde verpleegkundige, vroedkundige-, of dokter? Dan kan je mee als verpleegkundige op Kazouvakantie.

Meegaan als verpleegkundige kan...

 • Met een diploma verpleegkunde
 • Met een diploma vroedkunde
 • Met een diploma HBO 5 verpleegkunde
 • Met een diploma geneeskunde
 • Als je je 2e jaar verpleegkunde hebt afgerond
 • Als je je 2e jaar vroedkunde hebt afgerond
 • Als je je 2e jaar HBO5 verpleegkunde hebt afgerond
 • Als je je 3e bachelor geneeskunde hebt afgerond

Meegaan als dokter kan...

 • Met een diploma master geneeskunde. 

 

Kan ik dit doen als opdracht voor school?

Dat kan zeker. Laat ons via het contactformulier weten wat je studeert, voor welk vak je dit wil doen, hoeveel uren je opdracht moet duren en (indien nodig) hoe de evaluatie moet verlopen. Dan nemen we contact op en bekijken we samen de mogelijkheden. 

 

ik wil mee!

Zin om binnenkort mee te gaan als verpleegkundige? Klik hier en laat je gegevens achter.  We contacteren je zo snel mogelijk! Op 29 mei 2024 om 20u organiseren we ook een online infomoment voor (toekomstige) verpleegkundigen. Alle info daarover vind je hier. 

 • We starten onze zoektocht voor de winterperiode elk jaar in september. 
 • We starten onze zoektocht voor de zomerperiode elk jaar in november. 

 

verpleegkundige op jomba-vakantie

Als verpleegkundige op JOMBA-vakantie ben je de medische duizendpoot voor de deelnemers.

 • Je bent verantwoordelijk voor het toedienen van medicatie aan de deelnemers. Dit staat steeds op hun medische fiche vermeld.
 • Daarnaast voer je, indien nodig, verpleegkundige handelingen uit. (vb. zetten van spuiten, toedienen van sondevoeding, opvolgen van deelnemers met diabetes…).
 • Je helpt de monitoren bij de dagelijkse verzorging van de deelnemers (o.a. wassen, aankleden, etc.)

Als verpleegkundige maak je deel uit van een fantastische moniploeg met een groot JOMBA-hart. Klik hier voor meer info over JOMBA

 

verpleegkundige in fiesch of oberau

Tijdens de winterperiode kan je in Fiesch (Zwitserland) en Oberau (Oostenrijk) het snowteam van Kazou vinden. Ze zijn te herkennen aan een groene jas én groepje kinderen dat achter hen skiet, want het zijn onze eigen lesgevers

Veel deelnemers bij elkaar in een skigebied., dat vraagt om medische ondersteuning

 • In Fiesch is er steeds een duo aanwezig van een dokter en een verpleegkundige.
 • In Oberau zoeken we enkel een verpleegkundige en werken we samen met de dokterspraktijk ter plaatse.

Als verpleegkundige en/of dokter op wintervakantie behandel je vakantiegangers met medische klachten tijdens vaste consultatiemomenten per dag. De consultatiemomenten worden vastgelegd in onderling overleg met de coördinator. Meestal is dit 1x ´s morgens en 1x ´s avonds. We verwachten van jou als verpleegkundige dat je een ganse dag bereikbaar bent voor medische vragen en hulp.

Je maakt samen met de ski- en snowboardleraars deel uit van het snowteam. Wil je meer info over ons snowteam? Klik dan hier.

 

verpleegkundige in massembre 

In domaine de Massembre gaan tijdens de zomervakantie meerdere Kazouvakanties tegelijk door. Er is een coördinatieploeg aanwezig die alles in goede banen leidt, en daar hoort ook een duo verpleegkundigen bij.

Als verpleegkundige in Massembre werk je met vaste spreekuren en ben je daarnaast stand-by voor wanneer het nodig is. Ziekenhuisbezoeken en ritjes naar de apotheek staan mee op je takenlijst.

Tijdens vrije momenten help je mee met enkele logistieke taken, waar nodig. Naast je rol als verpleegkundige, draag je dus ook mee aan de sfeer in de coördinatieploeg.

Wil je meer info over de coördinatieploeg in Massembre? Klik dan hier.

Ik wil mee, wat moet ik doen? 

Vul dit contactformulier in en we nemen snel contact op met jou. 📩

In dit lijstje ontdek je voor welke vakanties we op dit moment nog een verpleegkundige zoeken 🔎. 

Veelgestelde vragen


Welke handelingen mag ik doen?

Deze hebben we opgelijst in een document dat je hier kan lezen. 

 


Welke doelgroepen zijn er bij JOMBA?

Bij JOMBA organiseren we vakanties voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking, kinderen en jongeren met ASS en/of gedragsstoornissen, jongeren met een fysieke beperking en nog enkele vakanties op maat, nl. integratievakanties en bedplasvakanties. Wil je meer weten over onze doelgroepen? Klik dan hier.

 


Hoe weet ik welke zorgnoden er zijn op vakantie?

Je krijgt de medische fiches van de deelnemers voor de start van de vakantie, op papier of digitaal. Wil je graag vroeger een inzicht over de zorgnoden? Dan kan je steeds bij je vrijwilligerscoach terecht. 

 


Mag ik iemand extra meenemen op vakantie?

In Massembre mogen er in totaal 6 vergezellende familieleden mee per coördinatieploeg. De coördinator bepaalt samen met zijn hele ploeg wie diens familieleden wel/niet kan meenemen. In Fiesch en Oberau mag je als dokter/verpleegkundige vergezellende familieleden meenemen. Op JOMBA-vakantie is dit afhankelijk van de locatie.

 

Welk extra materiaal krijg ik mee op vakantie?

Voor onze verpleegkundigen in Massembre, Fiesch en Oberau zijn er inventarissen ter beschikking van het medisch materiaal ter plaatse. Voor onze JOMBA-vakanties krijg je een set standaard medisch materiaal mee met o.a. medicatiedozen, pillenpletter, reinigingsschuim, wegwerphandschoenen, steriele sets… Daarnaast heb je de mogelijkheid om nog extra medisch materiaal aan te vragen o.b.v. de zorgnoden van deelnemers. Dit doe je via de vrijwilligerscoach die jouw vakantie opvolgt.

Een andere vraag?

Vul hieronder het contactformulier in en we helpen je zo snel mogelijk verder! 

Contact

Een vraag voor Kazou Nationaal? Stuur ons een mailtje en we antwoorden zo snel mogelijk ...


Loading...