Technische ploeg bij Kazou

-

Een technische ploeg bij Kazou, wat is dat juist?

Bij Kazou gaan elk jaar 42.600 deelnemers mee op één van onze 1.049 straffe jongerenvakanties. 30 procent van deze vakanties zijn in zelfkook. Dat wil zeggen dat er een kookploeg van vrijwlligers meegaat om de deelnemers én monitoren te voorzien van heerlijke maaltijden. Bij Kazou gebruiken we hiervoor de term 'Technische Ploeg', omdat de taken ruimer zijn dan enkel koken. Dit hangt af per bestemming. 

Kandidaatstelling

Bestemmingen

In de brochure lees je op welke bestemmingen er technische ploegen meegaan op Kazouvakantie. De data- en opstapplaats kan je hieronder terug vinden. 

Klik hier om een excel te downloaden zodat je zelf kan filteren. 

Wanneer moet ik mij kandidaat stellen? 

Begin november valt de TP-zending in je brievenbus. Voor lente- en zomer 2024 kan je je kandidaatstellen van 13 t.e.m. 30 november.

Hoe moet ik mij kandidaat stellen?

Hou bij je kandidaatstelling volgende gegevens bij de hand:

 • Contactgegevens van iedereen die mee wil op vakantie als technische ploeg. 
 • Rijksregisternummer van iedereen die mee wil op vakantie als technische ploeg. 
Surf naar www.kazou.be/kandidaatstellingtp en doorloop de stappen.
Wanneer weet ik of ik mee mag op Kazouvakantie?

Op 11 december maken we de verdeling bekend. Bij de verdeling zitten alle provincies samen om een optimale puzzel te maken, daarbij gelden enkele regels:

 • Volledige ploegen hebben voorrang op onvolledige ploegen. Onvolledige ploegen hebben voorrang op individuen.
 • Ploegen of individuele TP-leden met ervaring binnen Kazou krijgen voorrang.
 • Indien een ploeg vorig jaar uit de puzzel is gevallen en nog minstens de helft + 1 hetzelfde is gebleven, krijgt deze ploeg voorrang. 

 

Vrije plaatsen

Verwachtingen

Wat verwachten we van jou?

- Je hoeft geen sterrenchef te zijn. Je kookt wel maaltijden die aangepast zijn aan de leeftijd van de deelnemers.

- Je bent flexibel. Er kan al eens wat veranderen in de timing op vakantie, maar ook met diëten & allergieën houd je rekening. 

 

Wat mag je van Kazou verwachten?

- De juiste handvaten om je vakantie voor te bereiden: 

  • Toegang tot de nodige documenten (weekschema, vakantiebundel,..)
  • Informatie over het centrum waar je gaat koken.
  • Een kookboek met, naast recepten, aantallen voor op vakantie. Dat kookboek gaat fysiek mee op vakantie, en kan je online raadplegen via deze link

- Ondersteuning en coaching door een vrijwilligerscoach

 

TP-ploeg winkelt

 

FAQ 

Frequently asked questions

Waar kan je naartoe als technische ploeg? 

Er zijn vakanties in het binnen- en buitenland. Van Antwerpen tot Zweden. Je ontdekt alle bestemmingen in de brochure. Per bestemming kan je ook de moeilijkheidsgraad raadplegen in de brochure.

Wat zijn mijn verantwoordelijkheden als technische ploeg? 

De verantwoordelijke van de technische ploeg (= VTP) beheert het budget, zorgt voor communicatie met Kazou én met de moniploeg. De TP'ers vormen samen met de VTP één ploeg, en zorgen samen voor het goede verloop van de vakantie. Het eten tover je samen op tafel! Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de aanvraag van je materiaal én het centrum proper houden gedurende jullie bedrijf (keuken, refter, toiletten,..). 

Kan ik familie meenemen?

Ja, maar dat is afhankelijk van de bestemming. In de brochure kan je dit terugvinden. 

Kan ik alleen mee op TP-vakantie? 

Ja dit is mogelijk, maar kunnen we niet garanderen. Bij de verdeling krijgen volledige ploegen wel voorrang. 

Moet ik zelf op de bestemming van de vakantie geraken? 

Dit hangt af van je bestemming. Blijf je in België? Dan geraak je met eigen vervoer ter plekke. Bij de meeste buitenlandse bestemming werken we met een huurwagen. In het overzicht van de vakanties kan je terugvinden wat de situatie is (alsook of jij heen- of terug moet rijden met de huurwagen). Opgelet: Om met de huurwagen van Caruur te rijden, moet je minstens 23 jaar oud zijn. 

Kan ik deelnemen aan de activiteiten die de deelnemers doen?

Als het kookschema dit toelaat, dan kan dit in overleg met de moniploeg. Wil je graag mee naar een betalende activiteit (vb. pretpark), dan is dit op eigen kosten. Het is daarbij belangrijk om dit op voorhand aan je opvolgende vrijwilligerscoach te laten weten.

Kan ik als ouder koken op de vakantie waar mijn kind mee is?

Ja dit is mogelijk, maar we kunnen dit niet garanderen. Opgelet: De planning van de technische ploegen wordt eerder gelegd dan de datum waarop je een vakantie kan boeken als deelnemer. We kunnen hierbij dus niet garanderen dat je kind mee kan op de vakantie waar jij als technische ploeg mee gaat.(er is geen voorrangsregel hiervoor). 

contact

Niet direct een match gevonden in ons aanbod, maar wel zin om in de toekomst eens te koken op Kazouvakantie? Neem dan gerust contact op met onze werking in jouw buurt via

Contact

Een vraag voor Kazou Nationaal? Stuur ons een mailtje en we antwoorden zo snel mogelijk ...


Loading...