Word deel van het snowteam

Kazou organiseert jaarlijks heel wat wintervakanties waar jij mee kan gaan als vrijwilliger. Hier zijn verschillende functies mogelijk, ontdek ze hieronder! 

Als moni & VV

Als moni op skivakantie, sta je in voor de begeleiding van een groep kinderen of jongeren op vakantie. Je neemt zelf deel aan de ski- of snowboardlessen onder leiding van een ski- of snowboardinstructeur. 

Als VV begeleidt & coach je de moni's. Samen met de moniploeg organiseer je enkele activiteiten buiten de skilessen. 

Wil je graag mee als moni op skivakantie? Contacteer dan je verbond voor de kandidaatstelling & openstaande plaatsen. Nog geen moni bij Kazou? Als je nog geen animatorattest hebt, kan je dat bij ons behalen op de basiscursus. Heb je wel al een animatorattest? Kom dan mee op 1 van onze instroomweekends

Wil je graag mee als VV op skivakantie? Contacteer dan je verbond voor de kandidaatstelling & openstaande plaatsen. Nog geen hoofdanimatorattest? Dan volg je eerst de Hoofdmonicursus (HMC).

Als ski- of snowboardinstructeur

Een ski- of snowboardinstructeur verzorgt de skiles voor onze deelnemers in Oberau en Fiesch. Als instructeur ben je verantwoordelijk voor een vaste groep van max. 10 jongeren, onder begeleiding van een moni. Je draagt als ski- of snowboardinstructeur bij tot een fijne sfeer binnen je skigroep. 

Een ski- of snowboardinstructeur staat ook in voor een paar praktische zaken zoals repareren van materiaal na de skilessen. 

Wil je graag mee als ski- of snowboardinstructeur? Dan volg je eerst het screeningsweekend.

Klik hier voor meer info over winterscreening 9+10/9 (Antwerpen)

Klik hier voor meer info over winterscreening 7+15/10 (Terneuzen) 

Als snow-chef

De ploeg van ski- en snowboardinstructeurs in Oberau en Fiesch wordt aangestuurd door onze eigen snowchefs. Deze coacht ook de ski- en snowboardinstructeurs. 

De snow-chef maakt de verdeling van de ski- en snowboardgroepen en de daarbijhorende instructeurs. Tijdens de vakantie organiseert de snowchef de materiaalbedeling en praktische organisatie van de skilessen.

Wil je graag snow-chef worden? We zijn voor winter 2025 op zoek naar een nieuwe  ski- en/of snowboardchef in Fiesch. Meer info daarover, lees je in dit document. Stuur je CV en motivatiebrief ten laatste 29 november 2023 door naar vrijwilliger@kazou.be.

 

Als verpleegkundige of dokter

Op bestemmingen waar veel groepen tegelijk zijn, nemen we een verpleegkundige of dokter mee. Deze zorgt voor de medische omkadering en is aanspreekpunt bij ziekte of een ongeval. De verpleegkundige of dokter helpt ook bij het invullen van verzekeringsdocumenten en opvolging van medicatie indien nodig.

 

Wil je graag als verpleegkundige of dokter mee op wintervakantie? Mail naar verpleegkundige@kazou voor meer info en vacatures.

Als coördinator

Op bestemmingen waar veel groepen tegelijk zijn, is er ook een coördinator aanwezig. De coördinator is het aanspreekpunt voor monitoren, het verblijfscentrum én de collega's van Kazou. 

Wil je graag coördinator worden in de winter? We zijn voor winter 2025 op zoek naar een nieuwe coördinator voor in Fiesch. Meer info daarover, lees je in dit document. Stuur je CV en motivatiebrief ten laatste 29 november 2023 door naar vrijwilliger@kazou.be.

Veelgestelde vragen over het snowteam

Waar kan ik ski -of snowboardles geven als instructeur?

Kazou werkt op 2 plaatsen met eigen ski- en snowboardinstructeurs: Fiesch (CH) en Oberau (AT)

In welke periode(s) kan ik ski- of snowboardles geven als instructeur?

Kazou organiseert gedurende 3 weken wintervakanties:

  • 2e week kerstvakantie (Fiesch)
  • Krokusvakantie (Fiesch en Oberau)
  • 1e week paasvakantie (Fiesch)
Hoe oud zijn de deelnemers? 

Kerstvakantie (Fiesch): 15-18 jarigen en jongeren met een beperking.

Krokusvakantie (Fiesch): 11-12 jarigen, 13-14 jarigen en jongeren met een beperking.

Krokusvakantie (Oberau): 13-14 jarigen.

Paasvakantie (Fiesch): 11-12 jarigen en 13-14 jarigen.

Paasvakantie (Oberau): 13-14 jarigen

 

Hoeveel uur geef je les als ski- of snowboardinstructeur bij Kazou?

Als instructeur geef je 5 dagen ski- of snowboardles op de piste. Naargelang de leeftijd, is dit 4 of 6 uur per dag:

  • 15-18 jarigen = 2x3u/dag
  • JOMBA en 11-14 jarigen = 2x2u/dag

Buiten de lesuren kan men als lesgever zich vrij op de piste begeven.

Naast de lesuren help je op de eerste- en laatste dag ook mee bij de materiaalbedeling, en hier & daar een kleine extra. Dit wordt allemaal nog duidelijk tijdens het screeningsweekend, het instructeursweekend en/of ter plaatse.

Hoe kan je ski- of snowboardinstructeur worden bij Kazou?

Door deel te nemen aan 1 van de screeningsweekends van Kazou.

 

Hoe gebeurt de aanduiding van de ski- en snowboardinstructeurs?

De aanduidingen gebeuren eind september:

  • Al onze ski- en snowboardinstructeurs krijgen een mail hierover.
  • Iedereen geeft door welke periode die beschikbaar is.
  • Wij maken een puzzel waarbij iedereen minstens 1 vakantieperiode mee kan. Hierbij houden we rekening met een evenwichtige ploeg van ervaren en onvervaren ski- en snowboardinstructeurs. 

 

 

 

 

Het screeningsweekend

Wat is het screeningsweekend van Kazou?

Tijdens het screeningsweekend nemen lesgevers van Sneeuwsport Vlaanderen je op sleeptouw: Ze brengen je er de basis bij, sleutelen aan je techniek, geven je tips & tricks voor lesjes,.. Kortom, ze schaven je technisch en didactisch niveau bij. 

Op het einde van de 2 dagen, vindt er een screening plaats om te kijken of je geschikt bent om ski- of snowboardles te geven bij Kazou. Onze skichefs zijn ook aanwezig op het screeningsweekend en nemen samen met de docenten van Sneeuwsport Vlaanderen de beslissing. 

 

Wat zijn de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan het screeningsweekend?

  • Je bent, of wordt in het winterseizoen, minstens 18 jaar oud.
  • Je hebt minstens 10 weken ski- of snowboardervaring. 

Hoe kan ik inschrijven voor 1 van de screeningsweekends?

Ben je al kazouvrijwilliger?

Je kan je inschrijven via de vrijwilligerssite: 

Ben je nog geen Kazouvrijwilliger?

Je kan je inschrijven via de vrijwilligerssite: 

Door je kandidaat te stellen, maak je ook een vrijwilligersprofiel aan. Heb je hier hulp bij nodig? Mail ons via vrijwilliger@kazou.be 

Wat als ik op geen enkel screeningsweekend mee kan gaan? 

Stuur ons een mailtje via vrijwilliger@kazou.be (of vul het contactformulier in) met je contactgegevens. we houden je op de hoogte van de volgende screeningsmomenten. 

 

Met welk ski- of snowboardmateriaal neem ik deel aan het screeningsweekend?

Je gebruikt hier best je eigen materiaal, daar ben je mee vertrouw en zo ben je zeker van de staat waarin het zich bevindt. 

Je kan ter plaatse ook ski- of snowboardmateriaal van de indoorpiste huren, dit is mee inbegrepen in de prijs. 

 

Ik heb al ski- of snowboardervaring, moet ik het screeningsweekend nog volgen? 

We verwachten dat nieuwe ski- en snowboardinstructeurs meegaan op het screeningsweekend.

*Als je als beschikt over een diploma van (hoger) initiator ski/snowboard, of je volgde reeds succesvol het weekend van Intersoc, dan kan je instromen via ons jaarlijks lesgevers weekend (laatste weekend van november). Inschrijven hiervoor kan je doen door een mail te sturen naar vrijwilliger@kazou.be met je gegevens en een kopie van je diploma. 

 

Kan ik via Kazou ook mijn skibrevet behalen? 

Neen. Hiervoor kan je terecht bij Sneeuwsport Vlaanderen.

 

Tijdens het vormingsweekend voor ski- en snowboardinstructeurs (eind november) ligt de focus op het bijschaven van technische skills. We maken daar ook afspraken over het komende winterseizoen. Je krijgt er wel les van docenten vanuit Sneeuwsport Vlaanderen. 

 

Interesse om in de toekomst mee te gaan op Kazouvakantie in de winter? Heb je geen antwoord op je vraag gevonden? Vul dan hieronder het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Een vraag voor Kazou Nationaal? Stuur ons een mailtje en we antwoorden zo snel mogelijk ...


Loading...